6+1 érdekesség, amit nem tudtál a Garabonci Gréti-sorozat szerzőjéről!

6+1 érdekesség, amit nem tudtál a Garabonci Gréti-sorozat szerzőjéről!


alison-inchesIsmerjétek meg Wanda Covent, Garabonci Gréti-sorozatunk íróját! Az írónő leghíresebb könyvsorozatának főszereplője, Garabonci Gréti első ránézésre egy átlagos 8 éves kislánynak tűnik. Egy dologban azon más, mint a többi kislány: Gréti titokban boszorkány és bármikor tud varázsolni. Ha szükséges, nem fél némi bűbájt alkalmazni legnagyobb ellenségével, Rongál Rozalindával szemben. Most 7+1 érdekességet árulunk el nektek Wanda Covenről, aki elképesztő lelkesedéssel mesél az általa teremtett mesés világról!

1. Mindig szerette a varázslatot. Amikor kicsi volt, titkos főzetet készített kagylóhéjból és makkból.

2. Imád gyerekkönyvet írni, mert olyankor ő maga is átlényegülhet gyerekké, az írás remek lehetőség arra, hogy szabadon engedje fantáziáját.

garabonci gréti3. Ha nem írna, akkor profi buckasíelő vagy tanár lenne, mert nagyon szereti a gyerekeket.

4. Legkedvesebb emléke 8 éves korából, amikor egy barátjával az általuk teremtett képzeletbeli szigeten hajótöröttek voltak, és bunkert építettek.

5. Ki más is lehetne kedvenc karaktere a sorozatból, mint maga Garabonci Gréti, akit részben saját magáról mintázott.  Mivel rendkívül sok közös tulajdonságuk van, így írni is könnyű róla, mert pontosan tudja, hogyan viselkedne bizonyos helyzetekben.

6. Ha szomszédok lennének Garabonci Grétivel, biztos, hogy barátok lennének, pizsama partykat rendeznének, bicikliznének, mindenféle kalamajkába keverednének, rengeteget játszanának, nagyon sokat mulatnának, mert maga Garabonci Gréti is egy szórakoztató, bátor kislány.

+1:  A feltörekvő íróknak azt tanácsolja, mindig tartsanak maguknál egy noteszt, amibe lejegyzetelhetik, ha érdekes vagy vicces megjegyzést, történetet hallanak. Azokat a szórakoztató pillanatokat, melyeket érdemesnek találnak arra, hogy egy könyv alapjául szolgáljanak. Végül, de nem utolsó sorban pedig arról írjanak, ami boldoggá teszi őket.