Tableteket eldobni, megjelent Pierre, a labirintusnyomozó 2. része!

Tableteket eldobni, megjelent Pierre, a labirintusnyomozó 2. része!


Óriási sikert aratott az olvasók körében Hiro Kamigaki & IC4DESIGN tervezte és Chihiro Maruyama által írt különleges, labirintusokkal és rejtvényekkel teli böngészőnk, a Pierre, a labirintusnyomozó – A labirintustorony rejtélye, melynek most már folytatása, a Pierre, a labirintusnyomozó – Az ellopott útvesztőkő nyomában című kötete is kapható! A Tiszatáj Online oldalán megjelent kritika szerint a sorozat első kötete egy zseniális picture book és egy végtelenül izgalmas activity book szellemes kombinációja, amely a szülők számára éppúgy izgalmas lehet, mint a kisebb korosztálynak. Külön kiemelik, hogy a könyv egyúttal tökéletes bevezetésként is szolgálhat az olvasás és a könyvek birodalmába. A kötet a szakma körében is nagy tetszést aratott, annyira, hogy a Magyar Gyerekirodalmi Intézet beválogatta a 2017-ben megjelent legjobb 50 gyerekkönyv közé külföldi könyv kategóriában. A kötetet Kecskés Nóri művészettörténész méltatta, aki a kötet olvasásakor rácsodálkozott, hogy a könyv meglepő módon a tablet és az internet korában is képes a komplex és grafikailag is izgalmas szórakoztatás nyújtására.
hintafa_Pierre_a_labirintusnyomozoFotó: Hintafa blog

Emellett a tény mellett a Hintafa blog se tudott szó nélkül elmenni, az alább szereplő mondatokat a kötetről írt bejegyzéséből szószerint idézzük:

„A pasi simán kiérdemli a zseni-címet, mert a képernyőfüggő világunkban olyan interaktív feladatokkal is ellátja a gyanútlan olvasót, ami legalább annyira megdobja az adrenalinszintet, mint egy képernyőn tolt játék. Egész egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni a könyv mellett. Egyszerre vagyunk egy féktelenül izgalmas üldözéses krimi részesei és egy okosan kitervelt, agyafúrt kincskereső csapat tagjai.”

A kötet megjelenésekor a moly.hu oldalán is sorra születtek a pozitívnál pozitívabb olvasói vélemények, melyben legtöbbször a már fentebb említett motívumot emelték ki, hogy a felnőttek is számára is biztosított a szórakozás a böngészés során.
Pierre_a_labirintusnyomozo_az_ellopott_utvesztoko_nyomaban

Hosszú órákra (több részletben, nyugi) lekötötte a hét és fél évest és engem is, egészen el tudtunk veszni benne. Az ötlet, a rajz, az egész zseniális.”

blueisthenewpink

Remek, páratlan, tipikusan olyan könyv, amit most elkapkodnak, aztán pár év múlva majd sír mindenki, hogy már sehol nem lehet kapni. Csak szólok.”

imma

Zseniális könyv: egyszerű ám nagyszerű*. A lépések és a feladatok amelyek gyermekek számára készültek( 5 éves kortól), könnyen és élvezetesen viszik magukkal az olvasót( engem meg pláne). Ez a könyv remélhetőleg csak kis időre is elszakítja a TV és a videójátékok mellől őket, akkor már sikeres volt az alapgondolat.”

LuPuS_007
Pierre_

Z.S.E.N.I.Á.L.I.S!!
Kalapot le, gyerekkel összebújni, bekuckózni, időt rászánni és böngészni, kalandozni, ámuldozni tessék!!”

katen

Már az első pár oldal után is mondhatom, hogy ez a könyv egyszerűen zseniális! Remek szórakozás a nagyobb gyerkőcöknek, apának és anyának.”

Erzsébet_Szászi