10 könyv, amit magaddal kell vinned a nyaralásra!

10 könyv, amit magaddal kell vinned a nyaralásra!


Alapos körültekintéssel és odafigyeléssel válogattuk ki nektek a legjobb 10 nyári könyvet kínálatunkból! Az alábbi kötetekkel garantáltan senki se fog unatkozni a nyaralás vagy utazás során, ráadásul minden korosztály megtalálja a neki való olvasmányt, a kisebbektől a nagyobbakig!

kicsi-mimi-es-a-nagy-fagyiunnep-5

1. Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep

Tamás Zsuzsa Kicsi Mimi-sorozatának legújabb kötetében Mimi minden vágya, hogy névnapjára megkapja Mocsárbanit, a szörnyszerű plüss nyuszit, amiért anyukája nem különösebben rajong. A történetből természetesen nem maradhatnak ki Mimi barátai, valamint a közös fagyikészítés és- evés sem!

Hát ez nagyon cukor volt. El sem hittem, amikor megláttam. Jó a szövege, jók benne a rajzok, aranyos a történet. Szerintem rég olvastam ilyen aranyos gyerekkönyvet”. 🙂

Rendeld meg ide kattintva kedvezményes áron!

Kreta_rajz

2. Kréta-rajz

Molnár Krisztina Rita a Maléna kertjéből már smert szereplők, Janó, Luca és Máli nyári kalandjait meséli el napló feljegyzéseiken keresztül. A nehéz körülmények között élő Janó otthon maradva fedezi fel az olvasás örömét, Luca egy kis faluban kerül közel a természethez és unokatestvéreihez, Maléna pedig a mítoszokkal teli Görögországba, a tengerhez repül szüleivel. A történet a három szereplő naplófeljegyzéseiből bontakozik ki.

„A Maléna kertje óta mindenre vevő vagyok, amit Molnár Krisztina Rita és Simonyi Cecília csinálnak. Bár Maléna kertje kedvesebb a szívemnek, de be kell valljam, ilyen szép kirándulás leírást gyerekeknek még nem olvastam.”

Rendeld meg ide kattintva kedvezményes áron!

melytengeri-mesek

3. Mélytengeri mesék

Milyen az élet a tengerfelszín alatt? Végeláthatatlan tájak, sűrű rétek, homokdűnékkel fedett síkságok, sűrű rétek, melyet meleg áramlatok fodroznak, korallokkal és tengerirózsákkal benőtt hegyek, forró vizet lövellő tenger alatti vulkánok. A legmélyebb árok mélyén, ahova már nem jut el napfény, búvár vagy tengeralattjáró, csak a sötét és hideg vár. Vagy mégsem? Ugyanis itt található Halancsa és Kígyurka, a két jóbarát. Varázslatos hangulatú mesék az óceán mélyéről és egy különleges barátságról. A meséket Monika Kompaíiková írta, a gyönyörű illusztrációkat Veronika Klímová készítette.

„Természettudományos érdeklődésű gyerekeknek – melyikük nem az?:) – különösen tetszeni fog, és könnyen lehet, hogy a csemete épp ezt a történetet hallgatva akar majd mélytengeri biológus vagy japán gyöngyhalász lenni. „

Ide kattintva tudod kedvezményes áron megrendelni.
Jómadarak_pacban_res

4. Jómadarak pácban

Halász Margit első gyerekregénye egy madárkórházban játszódik, ahol a madarak izgatottan készülnek a farsangi mulatságra. Senki sem sejti, hogy a háttérben madárrabló gonosz erők mesterkednek. Másnap reggelre eltűnik egy madár. A rejtély felderítésére nem mást hívnak, minta nagymenő pesti detektívmacskát, Euzébiót. Sikerül megtalálni az elveszettet?  Halász Margit a Hortobágyi Madárkórházban és környékén gyűjtött anyagot regényéhez.

“Szerintem fantasztikus olvasmány! Kreativ, fantáziadús, az író játékosan mutatja be a kor visszásságait, az iróniát remekül használja, úgy tanít, hogy közben szórakoztat. “

Rendeld meg ide kattintva kedvezményes áron!

dodo-nyomozo-es-az-idomitott-capa

5. Dodó nyomozó és az idomított cápa

Kertész Edina Dodó-sorozatának második kötete rengeteg izgalmat tartogat.
Szörnyű Lőrinc ismét forral valamit. Mit akar a Régi Üvegszemmel, és minek neki az idomított cápa, amit a víztorony tetejében őriz? Erre a kérdésre csakis dr. Apró Lőrinc, a tízéves feltaláló, és persze Dodó, a víziszonyos nyomozó deríthet fényt.

„Szerencsére volt időm egyhuzamban elolvasni, mert roppant izgalmas történet, teljesen lekötött. A stílusa is nagyon jó, gördülékeny, vicces, és tetszik ez a kicsit abszurd világ is. Rövid fejezetek, kaland, humor: kisiskolásoknak erősen ajánlott.”

Rendeld kedvezményes áron ide kattintva!

nyari_bongeszo

6. Nyári böngésző

A különböző évszakokat bemutató böngészőink évek óta nagy sikernek örvendenek, a sorozatnak ebben a nyári részében pancsoló, fagylaltozó gyerekeket látunk, érik a meggy és az eper, és éppen bolhapiac zajlik a főtéren. Nincs is annál kellemesebb, mint amikor egy gyermek órákon át hasal egy képeskönyv fölött, és lankadatlan kíváncsisággal böngészi a képeket, melyeken rengeteg ismerős dolgot, és még több újdonságot fedezhet fel minden egyes alkalommal. Az alkotóművész sok kedves, humoros történetet rejt el gondosan megrajzolt, részletgazdag képein. Rotraut Susanne Berner korunk egyik legnépszerűbb és legelismertebb gyermekkönyv-illusztrátora.

„Minden évszak böngészőjét szeretjük. Sok-sok történet vonul végig a 4 köteten, de egyenként is megállják a helyüket. Remek figyelem- és szókincs-fejlesztő, az aprólékos rajzok sokáig lekötik a nézőt. (olvasót írnék, de szöveg nélküli:))”

A kötetet IDE kattintva tudod megrendelni kedvezményes áron!

allati-illemtan

7. Állati Illemtan

Egri Mónika első saját szerzői kötetében vicces, abszurd élethelyzetek bemutatásán keresztül egyértelmű üzenetet ad át a kisebbeknek az alapvető illemszabályokról. A társas viselkedés normáit, alapszabályait vicces feliratokkal közvetíti, és ily módon játékosan, észrevétlenül tanít.

„Cuki könyvecske jópofa rajzokkal. (Sok)minden benne van, amit már pici korban érdemes megtanulnia egy gyereknek akár a saját maga biztonsága és egészsége érdekében, akár másokéban, illetve azért, hogy udvarias, illemtudó, környezettudatos, kedves stb. felnőtt váljék belőle. Nincs szöveggel telezsúfolva a könyvecske, de ahhoz éppen elég a „felirat”, hogy beszélgetni lehessen a kisgyerekkel egy-egy témáról.”

Rendeld meg ide kattintva kedvezményes áron!

varacska 8. Varacska

Ismeritek Varacskát, a szörnyet, aki mindig mindenhonnan elkésik? Varacska nem rossz szörny. Sőt, éppen ellenkezőleg! Varacska az összes szörnyű tulajdonsággal rendelkezik, amire szüksége van egy igazi szörnyetegnek.

Nem mindig köszön vissza. Ijesztgeti a néniket a villamoson. A bundája olyan kék, mint a kékcápáé. Szereti a vad indián törzsfőnökről, Almásrétesről szóló történeteket, olykor megmossa néhány fogát, és bélyeget is gyűjt. Egyszóval egészen belevaló kis szörnyeteg.

 „Azért tartott ennyi ideig az olvasása, mert Varacskából nem volt elég a csak egyszer. Ismételni kellett! Szeretem az um. szép mesekönyveket, de ez nem volt az. Hogy lehetne az, amikor tele van csúf szörnyekkel? De mindegyik olyan cuki! Azt a rágcsálóképűt és a kétcopfost egyenesen imádtam.„

„Csak bele akartam olvasni, de nem tudtam letenni. Annyira tetszett a szörnyek, különösen Varacska élete. Sokat megtudhatunk ezekről a lényekről. Nagyon viccesek. Az illusztráció pedig még élvezetesebbé teszi a könyvet.”

Rendeld meg itt kedvezményes áron!

pierre-az-ellopott-utvesztoko-nyomaban
9. Pierre, a labirintusnyomozó – Az ellopott útvesztőkő nyomában

Megjelent nagysikerű böngészőnk, a Pierre, a labirintusnyomozó – A labirintustorony rejtélye című kötetünk folytatása! Pierre kalandjai folytatódnak, ezúttal egy új ügyön dolgozik!

Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. Segítsetek Pierre-nek és a barátnőjének, Carmennek megtalálni a kiutat az útvesztőkből, és megállítani Mr. X-et, amíg nem késő!

„Nagyszerű ez a sorozat. Még a felnőttek számára is izgalmas végigcsinálni az összes feladatot. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani, mert nagyon aranyos, a feladatok nem pofon egyszerűek, tényleg vannak kis dolgok, amik szeretnek elbújni az ember szeme elől! Nagyon jól szórakoztunk rajta, többen még izgalmasabb és viccesebb a játék. 🙂 

Jó szórakozást hozzá mindenkinek!”

Rendeld meg itt kedvezményes áron!

derus-hetkoznapok
10. Derűs hétköznapok

A Maléna kertje és Kréta-rajz kötetek folytatásaként jelent meg Molnár Krisztina Rita Derűs hétköznapok kalendáriuma, mely az egész évre nézve hasznos tippekkel és ötletekkel. Ez a kalendárium azért készült, hogy az időre figyelmeztessen. Arra, hogy ne csak azt vegyünk észre, hogy múlik, hanem azt is, mivel telik. A három jóbarát, Maléna, Janó és Luca mindennapjairól olvashatunk ebben a kötetben. A szerző arra kéri az olvasókat, jegyezzék le ők is azokat a hétköznapokban fellelhető, apró momentumokat, melyekre mindig emlékezni szeretnének.

„Bár valamelyest az ünnepek is megjelennek benne, ez a Kalendárium azért is különleges, mert a hétköznapokról szól, arról, hogyan lehet azokat tartalmasabbá, élhetőbbé tenni. Teszi ezt az írónőtől és illusztrátortól már megszokott, rájuk oly jellemző bájjal, finomsággal és érzékenységgel. Szívesen adnám ajándékba úgy mindenkinek.”

Rendeld meg ide kattintva kedvezményesen!