Könyvek évkezdéshez

Könyvek évkezdéshez


Van akinek a suli, van akinek az ovi, de akad olyan is, akinek a bölcsi kezdődik. Ami mindannyiukban közös, hogy megfelelő könyvek óriási segítséget nyújthatnak az évkezdéssel járó stressz legyőzésében, a változások elfogadásában. Összeállításunk során a kisebbekre, és a nagyobbakra is gondoltunk.

Garabonci Gréti_nagy titka

1. Garabonci Gréti – sorozat

Garabonci Gréti első ránézésre pont olyan, mint bármelyik kislány, ám van egy nagy titka: tud varázsolni. Bár nagyon szívesen használná különleges képességeit, mégis megpróbálja az átlagos gyerekek életét élni. az Az időközben 6 kötetesre bővült sorozat Gréti kalandjaival, rengeteg illusztrációval és könnyen olvasható szöveggel segíti az olvasni tanulókat.

Wanda Coven kötetét sulikezdéshez ajánljuk!

„Leginkább az olvasni tanuló korosztálynak való, ami már belelapozáskor is felismerhető. Gréti azonnal belelopta magát a szívembe. Bár a nagy titkot kezdettől lehet sejteni, de igazából csak az utolsó oldalakon derül ki. Addig pedig megtudhatjuk azt, hogyan boldogul az újonnan elkezdett iskolában. Hol jobban, hol rosszabbul veszi az akadályokat, s ettől válik annyira szerethetővé. Kedves mese, ami a valóságról szól.”

A sorozatot IDE kattintva tudod kedvezményes áron megrendelni!

Kicsi_Mimi_es_a_Kökeny_ovi

2. Kicsi Mimi és a Kökény ovi (a Kicsi Mimi-sorozat 1. része)

Tamás Zsuzsa, az év gyermekkönyve díjas író nem titkolt szándéka, hogy Kicsi Mimi-sorozatával felkészítse a kisebbeket a változásokra. Az első kötetben Kicsi Mimi, a kisnyuszi élete igencsak megváltozik. Nem elég, hogy elköltöznek, mert kinőtték a régi üreget, még az ovit is el kell kezdenie, aminek Mimi a legkevésbé sem örül. Mi lesz a katica babájával? Hát az ágyikójával? És mert oviba mennie, ha legszívesebben otthon maradna a mamával?

„Két mese Mimiről és a családjáról. Az elsőben egy költözést élhetünk át, ami a vártnál jobban sikerül. A másodikban pedig Mimivel együtt elkezdhetjük az ovit. Kedves történetek, melyek felkészíthetik a gyerekeket ezekre a változásokra. A kedvencem Mimi mamája, aki mindig megtalálja a megfelelő szavakat.”

A kötetet kedvezményes áron IDE kattintva tudod megrendelni.

Bors-Bori3_Kaosz-a-suliban_Kiajanlashoz

3. Bors Bori – Káosz a suliban (a Bors Bori – sorozat 3. kötete)

Bors Bori nem titkolt célja, hogy ha felnő, nyomozó lesz. Az első és második kötetben is sorra oldja meg a rejtélyeket, ez a harmadik kötetben, a Káosz a suliban című kötetben sincs másként. Bori iskolája tehetségkutatót rendez. Nagy a tét: a győztes csapat bekerülhet a tévébe. A gyerekek izgatottan készülődnek, de az összes produkció balul sül el: a tornászlányok dressze elszakad, a matekzseni Rudi patkány kiszabadul a ketrecéből, a bűvész nyula eltűnik, kettétörik a varázsasztal, és minden bemutató alatt buta dalocska szólal meg. Bori és barátnői Dzsasztin nyomozókutyát szerették volna próbára tenni a fellépésükön, de az élet máris igazi nyomozói feladatot kínál nekik. Vajon ki akarja tönkretenni a Ki mit tud?-ot és megakadályozni az iskola tévés szereplését?

„Tipikus iskolai történet!!! Mindaz megjelenik benne,ami az ő fejükben járhat, amilyen problémák foglalkoztathatják őket. Különösen azoknak a lányoknak ajánlom, akik szeretnek nyomozni és nem kifejezetten azoknak, akik a hercegnő típusok!”

A Bors Bori-sorozat 3. részét IDE kattintva tudod kedvezményes áron megrendelni.

193743F

4. Őszi böngésző

Tél, tavasz és nyár után őszbe fordul minden Nekeresdfalván. A művelődési házban Sütőtök Fesztivált tartanak, a főtéren pedig szüreti mulatságra gyűlik össze a város apraja-nagyja. Lesz itt tánc, zene, lampionos felvonulás, és átadják a szép, új óvodát is. Rotraut Susanne Berner az őszi böngészőben számtalan új történetet varázsol elénk libákról, régi ismerősökről, nászutasokról, és hazatérő, elcsatangolt háziállatokról.

„Gyönyörű, részletes és gazdag képek, amelyekkel fantasztikus magyar órákat és fejlesztő foglalkozásokat lehet tartani, ahol a gyerkőcök észre se veszik, ahogy megmondják a színeket, megkeresik a részleteket vagy éppen fő fogalom alá rendezik a fogalmakat, mert annyira élvezik a könyvvel való munkát.”

Az Őszi böngészőt IDE kattintva tudod kedvezményes áron megrendelni.

Ez_egy_ilyen_nap

5. Ez egy ilyen nap

Mészöly Ágnes idén júniusban a HUBBY (Magyar Gyerekkönyv Fórum) szerzői különdíját is elnyerte az elmúlt évek kiemelkedő írói tevékenységéért. Az Ez egy ilyen nap című kötetében tizenkét olyan gyerek meséli el a napját, akik sosem találkoznának. Van, aki egy tanyán, lovak között él, és van, aki egy város lakótelepén. Van, aki saját medencéjében úszkál, és van, akinél nincs villany. Mészöly Ágnes értő, cseppet sem kioktató, érzékenyítő gyerekkönyve valós szereplők történetén keresztül mesél a tíz éven felüli korosztálynak, Paulovkin Boglárka vagány illusztrációival.

„Nekem ez nagyon tetszett, kerek egészek a történetek és nagyon valóságosak. Nem szépítenek, de nem is torzítanak a negatív irányba sem. Szerintem ez egy nagyon fontos könyv.”

Mészöly Ágnes Ez egy ilyen nap című kötetét IDE kattintva tudod természetes áron megrendelni, a könyv folytatásaként megjelent Egy másmilyen napot pedig IDE kattintva.