Év végi újdonságaink

Év végi újdonságaink


Lassan közeledik az év vége, ilyenkor érdemes elgondolkozni, mely könyvek kerüljenek a karácsonyfa alá. Most megmutatjuk nektek újdonságainkat, hogy tudjatok miből válogatni!

Kicsi Mimi_6_res
1. Tamás Zsuzsa – Horváth Ildi: Kicsi Mimi karácsonya

Közeledik a karácsony, nagy az izgalom az Öreg Tölgy aljában. Mi is részesei lehetünk az ünnepi készülődésnek, és  láthatjuk, hogy Mimiéknél a karácsony nemcsak az ajándékokról,
hanem az együttlétről és a gondoskodásról is szól. Közösen sütik a mézeskalácsot, együtt takarítanak, és visznek egy kis meleget azoknak, akik fáznának karácsony éjjel.

A mézeskalács illatú karácsony után aztán eljön a vidám farsangi mulatság, mi pedig megtudjuk, hogy nem minden lovag lovagias, és a lányok is lehetnek kalózok.

Tamás Zsuzsa legújabb Mimi-kötetében üdítően más hangon mesél a karácsonyról, mint amit megszoktunk, és egyszerűen, de nagy érzékenységgel beszél nehéz kérdésekről.

December 15-én 14 órától az Örkény István Könyvesboltban szeretettel várunk mindenkit egy kis karácsonyi sütizésre, meseolvasásra és barkácsolásra a szerzővel, Tamás Zsuzsával és az illusztrátorral, Horváth Ildivel!

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Kicsi Mimi karácsonya

A_vilag_legszebb_mondai_res
2. Katharina Neuschaefer – Bölecz Lilla: A világ legszebb mondái

 

Hogy ki volt Parsifal, Robin Hood, Romulus és Remus, Héraklész, Tell Vilmos, Gilgames, a bolygó hollandi? Na és Ozirisz, a gólem meg Odüsszeusz?

Legendás történetek, eredetmondák és vándormondák hősei ők – életük, tetteik és kalandjaik a világ gazdag mondakincsét gyarapítják.

A széles kitekintést nyújtó válogatás ismert vagy sosem hallott-olvasott mítoszok, legendák és valós történelmi események gyűjteménye. A legszebb északi, kelta, görög-római, germán, egyiptomi, sumer regék és mondák olyan könnyen befogadható, izgalmas olvasmánnyá válnak a kötet lapjain, amely végre gyerekekhez szólóan, gyereknyelven beszéli el az emberiség közös kulturális örökségét.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: A világ legszebb mondái

A-_karacsonyfarablas_res

3. Ulrike Rylance – Lisa Hänsch: Bors Bori – A karácsonyfarablás

 

Az első eltűnt fenyőfa még nem kelt gyanút. Talán a második sem. De miután leég egy egész fenyőfatelep, egy másikat pedig ritka betegség támad meg, Bors Bori és detektívcsapata már biztos abban, hogy sorozat-fenyőpusztító fenyegeti a békés adventi készülődést.

Az iskolai adventi naptárban fogyatkoznak a meglepetések: közeledik a karácsony. De elképzelhető az ünnep karácsonyfa nélkül? Boriék nyomozásba kezdenek, hogy mindannyian fenyőillatban ünnepelhessenek.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Bors Bori – A karácsonyfarablás

Molnar_Krisztina_Rita_A_tuz_osvenye

4. Molnár Krisztina Rita – Simonyi Cecília: A tűz ösvénye

 

A víz ösvényében megismert, kedves és népes család története a Tisza és Bodrog közt fekvő kis faluban folytatódik. Az itteni rokonoknál töltik a karácsonyi szünetet a szülők meg a négy gyerek: Tamás, Misi, Boró és Lili. Csupa egyszerű öröm vár rájuk: szánkózás, hóemberépítés, nagy családi ebéd és szilveszteri tűzijáték. De ahogy az előző kötetben, úgy ezúttal is átsüt a hétköznapi történéseken a nehezen kimondható érzések heve. Ez fűti a parázs veszekedéseket és a szívmelengető pillanatokat, a titokzatos tűzhely emlékeit, a lázas kisfiú szavait és a kamaszlány szívének mélyén pislákoló szerelmet.

Térforgó sorozat második kötetét is Simonyi Cecília gyönyörű illusztrációi teszik teljessé.

November 30-án 17 órától személyesen is találkozhattok a szerzővel, Molnár Krisztina Ritával, aki  Lovász Andreával, gyerekirodalom-kutatóval és Kőrössi P. József, író-költővel fog beszélgetni. A beszélgetést követően a szerző dedikálja A tűz ösvényét az Örkény István Könyvesboltban.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: A tűz ösvénye