Farsangi könyveink

Farsangi könyveink


Kezdetét vette a farsangi időszak, amely hagyományosan vízkereszttől egészen hamvazó szerdáig tart. Az előbbi időpont állandó, így mindig január 6-ra esik, az utóbbi mindig változik, idén március 6-ig tart. Hogyan érdemes készülni erre az időszakra? Mi alapján lehet kiválasztani a tökéletes jelmezt? Mi most mutatunk nektek 5 olyan mesét kínálatunkból, amelyek nem csak a farsangi hangolódásra tökéletesek, de akár jelmezötletet is meríthettek belőlük!

1. Varrjatok jelmezt Tamás Zsuzsa Kicsi Mimi farsangja című meséjéhez!

Tamás Zsuzsa Kicsi Mimi sorozatának legújabb részében, a Kicsi Mimi karácsonya című kötetben egy farsangi mesét is olvashattok, melyben Mimi mindenki legnagyobb meglepetésére nem tündérnek vagy királylánynak, hanem kalóznak szeretne öltözni. Ha szeretnétek látni, hogyan készül egy kalózjelmez lépésről lépésre, és bepillantani egy felhőtlenül vidám farsangi mulatságba, olvassátok el a Kicsi Mimi farsangja című mesét!
Kicsi Mimi_farsangIllusztráció: Horváth Ildi

Olvasd el Tamás Zsuzsa szerzővel készített interjúnkat itt: Nyáron kellett karácsonyi hangulatban ringatnom magam” – Tamás Zsuzsa a Kicsi Mimi-sorozat karácsonyi részéről mesélt

2. Válasszátok ki a tökéletes jelmezt Emil beöltözik könyv tippje alapján!

Ha még nem ismeritek Emil-sorozatunkat, mindenképp szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a farsangi részt, melyben a kisfiú egész egyszerűen nem talál kedvére való jelmezt. Legyen herceg? Vagy paradicsom? Esetleg kalóz? Emilnek elege van ezekből. Főleg, hogy az eddigieknél egy sokkal izgalmasabb ötlete támad, egy olyan jelmezt talál ki, ami biztos nem jön vele szemben sehol…

Vincent Cuvellier magával ragadó szövegét Emilről, a komisz kisfiúról Lackfi János rímbe szedett, humoros fordításában olvashatjuk.
Emil_farsangIllusztráció: Ronan Badel

3. Így készüljetek a farsangi bulira! – inspirálódj Halász Margit Jómadarak pácban című regényéből

Nagy az izgalom, a madárkórház lakói egytől egyig a farsangi készülődés lázában égnek, jelmezeket próbálnak, és minden erejükkel a frenetikus mulatság szervezésére koncentrálnak. Mindenki izgul, hiszen a tét nem kicsi; ugyanis a bál végén a legjobb jelmez tulajdonosa elnyerheti a királyi koronát. A farsangi mulatság alatt még senki sem sejti, hogy a háttérben madárrabló gonosz erők mesterkednek, ráadásul az egyik madárnak is nyoma vész…

Olvass bele itt: Jómadarak pácban

MadárfarsangIllusztráció:Igor Lazin

4. Rendezzetek közös, családi farsangot! Molnár Krisztina Rita Derűs hétköznapok című kalendáriuma nyomán

A farsang az év egyik legőrültebb időszaka, amikor annak öltözhetünk, aminek csak szeretnénk, ráadásul miért ne tehetnénk ezt közösen a családdal? Sőt, csavarva egyet a farsangi bulin, akár egymásnak is öltözhetünk, viccesen kikarikírozva a jellegzetesebb tulajdonságokat.

Molnár Krisztina Rita Derűs hétköznapok kalendáriumában nem csak a farsangi időszakra, de az egész évre vonatkozóan hasznos tippeket, ötleteket is olvashattok!

MaszkabálIllusztráció: Simonyi Cecília

5. Varázsolj el mindenkit, mint Garabonci Gréti!

Bár a Garabonci Gréti beöltözik című mese a halloweeni időszakban játszódik, a lényeg ugyanaz, Grétinek is rengeteg fejtörést okoz, minek is öltözzön be az ünnep alkalmából. Amikor már mindenféle unalmas jelmezt megpróbált már, fejéből kipattan egy mentőötlet! Rádöbben, hogy boszorkányos képességeit ki kéne használnia, ezért bűbájhoz folyamodva beöltözik esküdt ellenségének, Rozalindának…
Garabonci Gréti beöltözikIllusztráció: Priscilla Buris

Ha szeretnél 6+1 izgalmas titkot megtudni a kis boszorkányról szóló sorozat szerzőjéről, Wanda Covenről, olvasd el róla cikkünket ide kattintva: 6+1 érdekesség, amit nem tudtál a Garabonci Gréti-sorozat szerzőjéről!