Tavaszi újdonságaink

Tavaszi újdonságaink


Idén nemcsak Garabonci Gréti és Bors Bori kalandjai folytatódnak, de új ismerősökkel is találkozhattok! Alig várjuk, hogy bemutassuk nektek Arisztotelészt, a legszebb korban lévő, puha, bundás kandúrt, aki folyton úgy érzi, kérdései családja körében süket fülekre találnak. A Bolondos hercegnők könyve című kötetünkben pedig betekintést nyerhettek a hercegnők mindennapjaiba, megismerhetitek különleges étkeiket, ruhátárukat, ugyanakkor életük árnyaoldala sem marad rejtve. Tekintsétek meg újdonságainkat!

Arisztotelesz1. Na de ki kérdez egy kandúrt?

Anette Herzog német gyerekkönyvszerző Arisztotelészről, a legszebb korban lévő kandúrról szóló sorozatának első részét elsősorban 7-9 éveseknek ajánljuk. Arisztotelész, a menhelyről családhoz költöző kandúr úgy gondolja, hogy egy macskának kijár a kényelem és a simogató kéz. Megszokott, kényelmes mederben zajló élete sajnos hirtelen felborul, mikor gazdája egy kiskutyát kap a születésnapjára. Arisztotelész úgy dönt, nem vár tovább, és inkább világgá megy.

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, április 27-én szombaton 14 órától mindenkit szeretettel várunk a Na de ki kérdez egy kandúrt? című kötetünkhöz kapcsolódó zenés könyvbemutatóra!

Bolondos_hercegnok_res2. Bolondos hercegnők könyve

A finn szerző, Anna Sarve és Sanna Mander illusztrátornő közös kötetéből rengeteg, meséből és történelemből ismert hercegnő életébe nyerhettek betekintést. Néhányuknak selyem és ékszer jut, míg mások mezítláb és stoppolt ruhában kénytelenek járni. Sajnos nem  minden hercegnőnek adatik meg a korona és a kacsalábon forgó palota.  Sanna Mander gyönyörűen illusztrált könyvéből megismerhetitek többek között Pokahontasz, Kleopátra, Hófehérke, Marie Antoinette, Leia hercegnő, Hókirálynő életét is. Tartsatok velünk ti is a hercegnők olykor bolondos, mégis különlegesen izgalmas világába!

Bors Bori 5_res
3. Bors Bori 5. – Kémek a strandon

Ulrike Rylance és Lisa Hänsch Bors Bori-sorozatában Bori és csapata ismét nyomozásba kezd. Olaszországi nyaralásuk során szokatlan történésekre lesznek figyelmesek. A luxusszállóból sorra tűnnek el a törülközők, és fürdőköpenyek, így Boriék úgy döntenek: kinyomozzák, mi állhat a furcsa történések hátterében, és a tettes nyomába erednek. Ezúttal Dzsasztin, a világ tényleg legjobb nyomozókutyája mellett már Molli, a világ majdnem legjobb nyomozókutyája is velük tart!

Garabonci Gréti_7
4. Garabonci Gréti 7. – Garabonci Gréti táncra perdül

Wanda Coven  Garabonci Gréti-sorozatának legújabb részében a Platános Általános tehetségkutató versenyt rendez. Mindenki izgatottan várja az eseményt – kivéve Grétit, aki tehetségtelennek és ügyetlennek érzi magát ahhoz, hogy megmérettesse magát. A padláson talált különleges pár cipő miatt végül úgy dönt, mégis indul a versenyen. Természetesen ezúttal is bűbájhoz folyamodik!

Garabonci-Greti_taborba-megy

5. Garabonci Gréti 8. – Garabonci Gréti táborba megy

Gréti már nagyon várja a nyári tábort. Ezért is érzi magát csalódottnak, amikor minden igyekezete ellenére sem sikerül beilleszkednie a társaságba. A gyerekek egyenesen úgy tesznek, mintha ő a világon sem lenne. Először bűbájhoz folyamodik, majd úgy dönt, inkább egyenesen rákérdez, mi az oka az ellenséges viselkedésnek. Igencsak meglepi a válaszuk. Gréti rájön, hogy egy kis bátorsággal és bizalommal rengeteg új barátra tehet szert!