Őszi újdonságaink

Őszi újdonságaink


Több olyan újdonságunk is érkezett, amivel a kisebbek és nagyobbak is nagyobb lelkesedéssel vethetik bele magukat az évkezdésbe! A sulikezdésre Tamás Zsuzsa Kicsi Mimi-sorozatának legújabb részével készülhetnek az oviból suliba lépők, a kisebbek pedig a megújult Őszi és Téli böngészővel bővíthetik játékos módon szókincsüket, illetve Sylvie Misslin Hahó királyfi! Merre vagy? című kötetével ők alakíthatják a mese fonalát, akár többféleképpen is!

1. Őszi böngésző – Képkereső szófejtő
Oszi_bongeszo_kepkereso_szofejtoRotraut Susanne Berner ikonikus böngészőit megújult formában vehetik kézbe a gyerekek! Az új böngésző varázslatos őszi sétára invitál,  a gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.

Az őszi szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak:

Szabadidős tevékenységek
Kert
Vasútállomás
Cirkusz
Benzinkút
Öltözék
Bevásárlás
Őszi ünnepek

A kötet ide kattintva rendelhető meg kedvezményes áron: Őszi szókereső – Képkereső-szófejtő
Oszi bongeszo_kepkereso_szofejto_

2. Téli böngésző – Képkereső szófejtő

Varázslatos téli sétára invitál a megújult Téli böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.
Teli_bongeszoA téli szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak:

Szabadidős tevékenységek
Kultúra
Karácsony
Öltözék
Helyváltoztatás

A kötet ide kattintva rendelhető meg kedvezményes áron: Téli böngésző – Képkereső-szófejtő

3. Kicsi Mimi iskolás lesz

Kicsi Mimi_iskolas_leszHa sulikezdéshez kerestek könyvet, Tamás Zsuzsa legújabb meleg szívvel ajánljuk. A szerző ismét a tőle megszokott érzékenységgel mesél Kicsi Mimi életének újabb fordulópontjáról, az iskolakezdésről.

Kicsi Mimi azon mesehősök közé tartozik, akikkel múlik az idő. Épp elkezdte az óvodát, amikor megismertük, most pedig mint iskolás nagylánytól veszünk tőle búcsút.

A sorozat hetedik kötetében először az óvodai búcsúztatóra, majd az iskolai évnyitóra készülhetünk együtt Mimivel. A mesék a már megszokott érzékenységgel mutatják be mind a búcsúzást, mind az izgalmakkal teli kezdeteket, és bizonyítják, az ünnepek nemcsak ajándékokról és szép ruhákról szólnak, hanem arról, mi van a szívünkben.

Tamás Zsuzsa legújabb meséi nemcsak a Kicsi Mimi-rajongóknak nyújtanak segítséget, hanem minden, óvodából iskolába lépő kisgyereknek.

A kötet itt rendelhető meg kedvezményes áron: Kicsi Mimi iskolás lesz

Kicsi Mimi_iskolas_lesz_2

4. Hahó királyfi! Merre vagy?
Hahó királyfi_merre vagyA napokban érkezik  Sylvie Misslin Hahó királyfi! Merre vagy?  című interaktív meséje, amelyet a kisebbek maguk szőhetnek tovább, ugyanis az írónő különleges történetfűzésének köszönhetően számtalan lehetőség közül választhatnak!

Rozi és Lujzi egy napon elunják, hogy a kastélyban ücsörögve várják a királyfi érkezését, ezért kezükbe veszik sorsukat és inkább elindulnak a megkeresésére.  A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, ugyanis nincs egyetlen út, ami elvezetné őket szívük választottjához, minden útjuk során több lehetőség közül is választhatnak…

De merre induljanak, hogy a királyfi várához érjenek? Merre vezessen az útjuk? Az erdőn át vagy a patak mentén? Belépjenek a sötét barlangba, vagy másszanak fel a domb tetején emelkedő Sárkányvárhoz? Hallgassanak az ismeretlen vadászra, vagy kerüljék el a pókhálós titkos alagutat?

A kis hercegnők útkeresése kalandokkal, veszélyekkel teli, és olykor zsákutcába vezet. Segíts nekik választani a számtalan lehetőség között, és dönts te, amikor ők tanácstalanok! Keressétek meg együtt a szép királyfit! Vagy a csúnyát. Vagy valami egészen mást…

A kötet ide kattintva előrendelhető: Hahó királyfi! Merre vagy?