A Naphegy Kiadó újdonságai

A Naphegy Kiadó újdonságai


Már csak pár hét, és érkeznek újdonságaink! Életrajzi sorozatunk legújabb részéből az első magyar női csillagász, Balázs Júlia kalandos életútját ismerhetitek meg, a kisebbekre gondolva indul tematikus népi mondóka-sorozatunk, Egy kis madár kettőt lép címmel. A világhírű illusztrátor, DUDOLF, azaz Dudás Gergely rajongói is örülhetnek, ugyanis hamarosan bárki kézbe veheti mackós karácsonyi böngészőjét, amely furfangos képrejtvényeivel garantáltan remek szórakozást nyújt majd az egész családnak! Természetesen a régi ismerősök sem maradhatnak el, folytatódnak Bors Bori nyomozós, Garabonci Gréti bűbájos kalandjai egy igazi karácsonyi történettel, illetve Arisztotelész, a legszebb korban lévő kandúr is új tartogat az olvasók számára meglepetéseket!

Egy_kis_madar_kettot_lep_borito
Egy kismadár kettőt lép

Tematikus népi mondóka-sorozatunk első válogatásában számoló, kiszámoló-kiolvasó, hintáztató népi mondókákat gyűjtöttünk össze. Arról, hogy miért elengedhetetlenek a mondókák a korai fejlesztésben, Halász Andrea gyermekpszichológus mesélt nekünk.

Szülőként és gyermekekkel foglalkozó szakemberként egyaránt könnyedén alkalmazható, sokrétű, humoros eszközeink a mondókák. Ezért jót teszünk vele, ha bátran használjuk őket. A legkisebbeket a mondókák ritmusa, dallama, monotonitása nyugtatja meg, hiszen felidézi bennük méhen belüli élményeiket: az édesanya szívverésének ritmusosságát, a vér áramlásának monotonitását, kilenc hónapnyi jól ismert ritmust és dallamot. A születést követően a csecsemőknek rengeteg új és szokatlan ingerrel kell megbarátkozniuk, az első
időszak számukra a kinti világhoz való alkalmazkodásról szól.

A kötetet Nagy Diána letisztult, geometrikus formákból építkező, vidám illusztrációi kísérik.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Egy kismadár kettőt lép

Hugonnai_tordeles.indd

A lány, aki csillagász akart lenni

Erdős Pál matematikus, Hugonnai Vilma első magyar orvosnő és Bartók Béla zeneszerző után egy újabb úttörő személyt ismerhetnek meg az olvasók Balázs Júlia első magyar női csillagász személyében.
Júlia barna hajú, csillogó szemű okos kislány volt, aki mindent megjegyzett, amit olvasott. Már ekkor is folyton kedvenc mitológiai szereplőinek csillagképekbe vetített alakját kereste. Felnőve az első magyar női csillagász lett, aki a hol elhalványuló, hol újra felvillanó csillagokat vizsgálta.

Anyaként nappal a földi feladatait látta el, de ahogy lement a nap, és feltűntek az égen a csillagok, visszatalált gyerekkori álmaihoz.

Az első magyar női csillagász történetét Kertész Edina írta meg és Bölecz Lilla illusztrálta.

Már kedvezményes áron előrendelheted itt: A lány, aki csillagász lett

Macko-karacsonyi-bongeszoje-cimoldal_Kiajanlas-1
Mackó karácsonyi böngészője

Dudás Gergely, művésznevén DUDOLF első, karácsonyi mesekönyve végre hazánkban is megjelenik! Pár éve a „Hol a panda?” című képe 160 ezer megosztást eredményezett, mellyel egy csapásra világhírűvé vált. A Budapesten élő illusztrátor mestere a képrejtvényeknek, a Mackó karácsonyi böngészője sem szűkölködik bennük, oldalról oldalra dolgoztatják meg az olvasók megfigyelőképességét a furfangos feladványok!

Mackó imádja a karácsonyt! Szeretné minden barátját vendégül látni, de az előkészületek fárasztóbbak, mint gondolta, és alig maradt ideje, hogy megkeresse és becsomagolja az elveszett ajándékot, a karácsonyi gyertyát és csillagot…

Ahhoz, hogy Mackó időre elkészüljön, a te segítségedre is szüksége lesz!
Keressétek meg együtt az elrejtett tárgyakat, hogy elkezdődhessen a karácsonyi buli!

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Mackó karácsonyi böngészője

Már megint ez a kandur_2 borito_nyomdai
Már megint ez a kandúr!

Emlékeztek még Arisztotelészre, a Na de ki kérdez egy kandúrt? című kötetünk főszereplőjére? Jó hírünk van, ugyanis fordulatokban gazdag kalandjai hamarosan folytatódnak!

Arisztotelész családja nyaral. A magára maradt kandúr mindent megtesz azért, hogy elnyerje a házra vigyázó nagymama szeretetét. De sajnos a nagymama ki nem állhatja a macskákat! Szegény Arisztotelész biztos benne, hogy meg akar szabadulni tőle, így hát, ha kedves az élete, nem maradhat vele egy fedél alatt. Mielőbb el kell menekülnie, kis gazdája, Anna után kell utaznia… De ezúttal is minden máshogy alakul, mint azt tervezte.

Itt már előrendelhető kedvezményes áron: Már megint ez a kandúr!Garabonci-Greti_09_borito_RGB
Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés

Kezdő olvasóknak szóló bűbájos sorozatunk újabb részével érkezünk!

Mindjárt itt a karácsony! Gréti izgatottan várja, mert imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. Csak akkor romlik el a kedve, amikor elveszíti az anyukája különleges varázskarkötőjét. A karkötő végül megkerül, de igen rossz állapotban. A kislány kénytelen ismét bűbájhoz folyamodni, de ezúttal semmi sem sikerül. Lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának?

Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

Itt kedvezményes áron előrendelhető: Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés

Bors-Bori6_Kirandul-az-osztaly_Borito-Kiajanlas
Bors Bori – Kirándul az osztály

Ismét rengeteg humor és nyomozás várja a Bors Bori rajongókat!
Bors Boriék egy várba utaznak mobilmentes osztálykirándulásra. Sajnos a bések is velük tartanak, és még sajnálatosabb, hogy a kutyák viszont nem.

Az unalmasnak ígérkező kirándulás izgalmasan indul, amikor a várkapu magától kinyílik, majd még izgalmasabbá válik, amikor az osztály fele eltűnik. A kísértetjárta várban furcsa üzenet jelenik meg a falon, ám Bori és barátnői nem hisznek a szellemekben. A nyomozásban annál inkább!

Kedvezményes áron itt tudjátok előrendelni: Bors Bori – Kirándul az osztály

Karacsonyi_bongeszo_borito
Karácsonyi böngésző

Hamarosan érkezik Kőszeghy Csilla Karácsonyi böngészőjének utánnyomása!

Amerre csak nézünk, mindenki a karácsonyra készül. A művelődési házban az adventi előadásra próbál a zenekar, a gyerekek a pásztorjátékra készülnek. Az óvodában díszeket készítenek, a városban felkerül a házakra a fénylő égősor. Ebben a böngészőben az adventi készülődés és a karácsonyi éj időszakát mutatjuk be. A szereplők útját követve lapról lapra pedig sok apró történetet mesélhetünk el közösen.