10 könyv a karácsonyi szünetre

10 könyv a karácsonyi szünetre


Karácsonyi könyvajánlónkban már kiválogattuk nektek azt a 20 meseszép könyvet, melyek nemcsak az ünnepi hangulat megteremtésében segíthetnek, de a karácsonyfa alatt is tökéletesen mutatnak. Mostani összeállításunkban 10 olyan kötetet mutatunk meg, melyeket a két ünnep között, közösen, az otthon meghitt melegében, összebújva olvashattok!

1. Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés
Garabonci-Greti_09_borito_RGB

Mindjárt itt a karácsony! Gréti izgatottan várja, mert imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. Csak akkor romlik el a kedve, amikor elveszíti az anyukája különleges varázskarkötőjét. A karkötő végül megkerül, de igen rossz állapotban. A kislány kénytelen ismét bűbájhoz folyamodni, de ezúttal semmi sem sikerül. Lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának?

Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Garabonci és a karácsonyi meglepetés

2. Már megint ez a kandúr!

Már megint ez a kandur_2 borito_nyomdai

Arisztotelész, az imádnivaló kandúr kalandjai folytatódnak!

Arisztotelész családja nyaral. A magára maradt kandúr mindent megtesz azért, hogy elnyerje a házra vigyázó nagymama szeretetét. De sajnos a nagymama ki nem állhatja a macskákat! Szegény Arisztotelész biztos benne, hogy meg akar szabadulni tőle, így hát, ha kedves az élete, nem maradhat vele egy fedél alatt. Mielőbb el kell menekülnie, kis gazdája, Anna után kell utaznia… De ezúttal is minden máshogy alakul, mint azt tervezte.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Már megint ez a kandúr!

3. Bors Bori – Kirándul az osztály

Bors-Bori6_Kirandul-az-osztaly_Borito-Kiajanlas

Bors Boriék ismét izgalmas nyomozásba kezdenek! Ezúttal egy várba utaznak mobilmentes osztálykirándulásra. Sajnos a bések is velük tartanak, és még sajnálatosabb, hogy a kutyák viszont nem.
Az unalmasnak ígérkező kirándulás izgalmasan indul, amikor a várkapu magától kinyílik, majd még izgalmasabbá válik, amikor az osztály fele eltűnik. A kísértetjárta várban furcsa üzenet jelenik meg a falon, ám Bori és barátnői nem hisznek a szellemekben. A nyomozásban annál inkább!

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Bors Bori – Kirándul az osztály

4.  A lány, aki csillagász lett

A lany borito_9mmnyomdai-1
Élt egyszer egy kislány, aki a csillagokról álmodott. Folyton az égboltot fürkészte, és kedvenc mitológiai szereplőinek csillagképekbe vetített alakját kereste.
A kislány, Balázs Júlia felnőve az első magyar női csillagász lett. Olyan munkát végzett és olyan felfedezést tett, amilyet korábban egy nőtől nem vártak el.
A Sváb-hegyen, távol a világ zajától, van egy csillagvizsgáló. Egykor itt állt az ország legnagyobb távcsöve, mellyel a hol elhalványuló, hol újra felvillanó csillagokat vizsgálták.

Ebben a csillagvizsgálóban élt egyszer egy tudós csillagász. Egy anya, aki nappal a földi feladatait látta el, de ahogy lement a nap, és feltűntek az éjszakai égen az első fények, visszatalált a gyerekkori álmaihoz.

A szerzővel, Kertész Edinával készült interjút itt olvashatjátok: “Ha egy lány elolvassa a könyvet, nyitott lesz arra a lehetőségre, hogy belőle is tudós legyen.”

Az első magyar női csillagász inspirálta gyerekeknek szóló programjára itt tudtok regisztrálni: A lány, aki csillagász lett – Bejárás a Normafa csillagdában gyerekeknek

Balázs Júlia fotóin és Bölecz Lilla illusztrációin megjelenő párhuzamokat itt tekinthetitek meg:  Párhuzamok – Az első magyar női csillagász élete régi fotókon és Kertész Edina meséjében

Rendeld meg kedvezményes áron itt: A lány, aki csillagász lett

5. A fiú, akit elvarázsolt a zene

A_fiú_akit_elvarázsolt_a_zene-1

Híres magyarok életét gyerekeknek, gyereknyelven bemutató életrajzi sorozatunk harmadik kötetében Bartók Béla élete tárul fel Mészöly Ágnes elbeszélésében, Bertóthy Ágnes illusztrációival. A sorozat mesés formában ismertet meg az 5–8 évesekkel olyan neves embereket, akik kitartásuk és lenyűgöző életútjuk miatt értékes példaképek lehetnek számukra.

A szerzővel, Mészöly Ágnessel készült interjúnkat itt olvashatjátok el: “A zeneszerzők a maguk korában rocksztárnak minősültek.”

Rendeld meg kedvezményes áron itt: A fiú, akit elvarázsolt a zene

6. A lány, aki orvos akart lenni
A_lany_aki_orvos_borito_outlinefonts.indd
Hugonnai Vilma a lenyűgöző kitartás szimbóluma. Olyan korban született, amikor a nők még nem járhattak egyetemre. Más volt, mint a többi lány: mindenképpen tanulni szeretett volna, hogy orvos lehessen. Zürichben megszerezte az orvosi diplomát, ezt azonban Magyarországon nem használhatta. Csak ötvenéves korára sikerült elérnie, hogy a magyar egyetem orvosi karán is levizsgázhasson.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: A lány, aki orvos akart lenni

7. A tűz ösvénye

Tuz_osvenye_borito_kiajanlashoz_

A víz ösvényében megismert, kedves és népes család története a Tisza és Bodrog közt fekvő kis faluban folytatódik. Az itteni rokonoknál töltik a karácsonyi szünetet a szülők meg a négy gyerek: Tamás, Misi, Boró és Lili. Csupa egyszerű öröm vár rájuk: szánkózás, hóemberépítés, nagy családi ebéd és szilveszteri tűzijáték. De ahogy az előző kötetben, úgy ezúttal is átsüt a hétköznapi történéseken a nehezen kimondható érzések heve. Ez fűti a parázs veszekedéseket és a szívmelengető pillanatokat, a titokzatos tűzhely emlékeit, a lázas kisfiú szavait és a kamaszlány szívének mélyén pislákoló szerelmet.
A Térforgó sorozat második kötetét is Simonyi Cecília gyönyörű illusztrációi teszik teljessé.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: A tűz ösvénye

8. A világ legszebb mondái

a_vilag_mondai-borito

Hogy ki volt Parsifal, Robin Hood, Romulus és Remus, Héraklész, Tell Vilmos, Gilgames, a bolygó hollandi? Na és Ozirisz, a gólem meg Odüsszeusz?
Legendás történetek, eredetmondák és vándormondák hősei ők – életük, tetteik és kalandjaik a világ gazdag mondakincsét gyarapítják.
A széles kitekintést nyújtó válogatás ismert vagy sosem hallott-olvasott mítoszok, legendák és valós történelmi események gyűjteménye. A legszebb északi, kelta, görög-római, germán, egyiptomi, sumer regék és mondák olyan könnyen befogadható, izgalmas olvasmánnyá válnak a kötet lapjain, amely végre gyerekekhez szólóan, gyereknyelven beszéli el az emberiség közös kulturális örökségét.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: A világ legszebb mondái

9. Kincskereső kisködmön
Kincskereső_borító_új

Lackfi János „újragombolta” Móra Ferenc kisködmönét: a tőle megszokott humoros stílusban, a mai nyelvre átültetve meséli újra az ismert történetet – ily módon megkönnyíti az alsós gyerekek számára a regény befogadását. A kötethez CD is tartozik, melyen Lackfi János dalszövegeit hallhatjuk az Apnoé zenekar előadásában.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Kincskereső kisködmön

10. Bolondos hercegnők könyve

BORITO_Bolondos_hercegnok

Vajon mit esznek a hercegnők? Miért csókolgatnak békákat? És hogyan bánnak el a tűzokádó sárkányokkal?
Mesékből és a történelemből ismert királylányok tűnnek fel a bohókás és mókás könyv lapjain: többek között Hófehérke, Pokahontasz, Hókirálynő, Kleopátra, Marie Antoinette, Krisztina királynő. A gyémántos tiarák és az ízletes pávapástétom dacára sem a mesékben, sem a valóságban nem könnyű egy hercegnő élete, a hercegnőség ugyanis nem egy állás, amelyet sok tanulás árán bárki elérhet, vagy esetleg abbahagyhat.
Hercegnőnek lenni élethosszig tart, miközben sokan nem akarják, hogy a hercegnők boldogan éljenek, amíg meg nem halnak. Az irigy boszorkányok, az át nem változó békák, a mérgezett alma, a makacs influenza és a kíváncsi lesifotós minden korban megkeserítheti az életüket…

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Bolondos hercegnők könyve