Tavaszi mesék

Tavaszi mesék


Végre megérkezett a jó idő, ezért úgy döntöttünk, összegyűjtjük nektek legszebb tavaszi meséinket, böngészőinket, melyekkel öröm a tavaszra hangolódni! Válogatásunkban az 1-től 8 éves korig minden korosztálynak megtalálhatjátok a tökéletes mesét!

1. Mackó virágos böngészője
Macko_viragos_bongeszoje
Mackónak már nagyon elege van a sötét, hideg télből, ezért úgy dönt, gumicsizmát húz, és elindul megkeresni a tavaszt. A Mackó virágos böngészőjében hol a pocsolyákban megbújó békákat próbáljuk megtalálni, hol a tyúkólban frissen kikelt csibét kell megkeresnünk, vagy éppen egy rügyező növényekkel teli réten kutatunk a kis szöcske után. A hosszan tartó böngészés egy szabadtéri ünnepségben végződik.
A főszereplő Mackót Dudás Gergely (művésznevén: Dudolf) a Mackó karácsonyi böngészője című kötetből ismerhettük meg. A pandás képével világhírűvé vált szerző-illusztrátor mackós böngészői és a bennük található furfangos képrejtvények eltűnt tárgyak fellelésére épülnek. Ahogy a karácsonyi, úgy a tavaszi-nyári virágos kötetetben is izgalmas képrejtvények és grafikus feladványok várnak megoldásra.
Mackó_viragos_böngészője
Dudás Gergely új könyvébe itt tudsz beleolvasni: Mackó virágos böngészője

Kedvezményes áron itt tudod megrendelni: Mackó virágos böngészője

2. Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi
Garabonci-Greti_10_borito-kiajanlashoz_res
Az osztályban Garabonci Grétit éri az a szerencse, hogy hazaviheti az iskolaigazgató úr nyusziját a húsvéti szünetre. Megígéri, hogy nagyon fog rá vigyázni. De azután, mint ahogy az már máskor is előfordult, megszeg egy fontos szabályt. Ezúttal egy nyúltartási szabályt. Kétségbeesetten próbál a varázsereje segítségével gyors megoldásra jutni, de ezúttal is bebizonyosodik: a legfontosabb az őszinteség.

Bűbájos sorozat kis olvasóknak!

Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.
Garabonci Greti_es_a_husveti_nyuszi_res-1Garabonci Greti_es_a_husveti_nyuszi_res-2

Olvass bele itt Garabonci Gréti-sorozatunk húsvéti részébe: Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi

3. Bors Bori – Kirándul az osztály
Bors-Bori6_Kirandul-az-osztaly_Borito-Kiajanlas_resBors Boriék egy várba utaznak mobilmentes osztálykirándulásra. Sajnos a bések is velük tartanak, és még sajnálatosabb, hogy a kutyák viszont nem. Az unalmasnak ígérkező kirándulás izgalmasan indul, amikor a várkapu magától kinyílik, majd még izgalmasabbá válik, amikor az osztály fele eltűnik. A kísértetjárta várban furcsa üzenet jelenik meg a falon, ám Bori és barátnői nem hisznek a szellemekben. A nyomozásban annál inkább!

Bors_Bori_kirandul_az osztaly_beleolvaso_res-1
Olvass bele itt Bors Bori legújabb kalandjaiba: Bors Bori – Kirándul az osztály

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Bors Bori – Kirándul az osztály

4. Tavaszi böngésző – Képkereső-szófejtő
Tavaszi képkereső_szófejtő_borító_res
Varázslatos tavaszi sétára invitál a megújult Tavaszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat. A tavaszi szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak:

Mindennapos tevékenységek
Lakás
Közlekedési eszközök
Város
Építkezés
Kert
Játékok
Állatok

5. Tavaszi böngésző
Rotraut-Susanne-Berner-Tavaszi-boengeszo-2798334362

A képeskönyv végtelen számú mese lehetőségét rejti magában, bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A képek mindegyikén egy-egy új helyszín tárul a szemünk elé a társasháztól, a falusi környezeten át, a kisváros főteréig, és még sorolhatnánk. A szereplők életében mindig történik valami. Sok közöttük a visszatérő karakter, akiknek a kalandjait egy könyvön belül is, de akár a négyrészes sorozat egészén át is nyomon követhetjük. A jelenetek mindig az évszaknak megfelelőek, így a sorozatnak ebben a tavaszi részében hintázó, labdázó gyerekeket látunk, friss virágok díszítik a lakásokat, és kertészeti vásár zajlik a főtéren. Nincs is annál kellemesebb, mint amikor egy gyermek órákon át hasal egy képeskönyv fölött, és lankadatlan kíváncsisággal böngészi a képeket, melyeken rengeteg ismerős dolgot, és még több újdonságot fedezhet fel minden egyes alkalommal. Az alkotóművész sok kedves, humoros történetet rejt el gondosan megrajzolt, részletgazdag képein.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Tavaszi böngésző

6. Nagy sportböngésző
sportbongeszo

Amerre csak nézünk, mindenki mozog: kint a szabadban, a tornacsarnokban, a medencében. Számtalan mozgásformát ismerhetünk meg, és biztos, hogy mi is kedvet kapunk valamelyikhez, Kőszeghy Csilla rajzait böngészve. Közben pedig minden oldalon segíthetünk Lilinek megkeresni az elveszített alvósállatkáját, egy rózsaszín nyuszit.

Rendeld meg kedvezményes áron itt: Nagy sportböngésző