Nyár a Naphegy Kiadóval

Nyár a Naphegy Kiadóval


Mint minden évben, ezúttal is segítünk a megfelelő strandolvasmányok kiválasztásában! Válogassatok szebbnél szebb könyveink közül, melyek között találtok kisebbeknek szóló böngészőket, közös mondókázásra invitáló kötetet, az első sulis napokra felkészítő meséket, a nagyobbakra gondolva első olvasós, képregényes, nyomozós sorozatot,  és híres magyarokat mesésen bemutató életrajzi köteteket is!

1. Nyári böngésző – Képkereső-szófejtő
Nyari_kepkereso_szofejto

Varázslatos nyári sétára invitál a megújult Nyári böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat. A nyári szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak: Mindennapos tevékenységek Kert Vasútállomás Város Szabadidő Bevásárlás Nyaralás A LEGJOBB JÁTÉKOS SZÓKINCSFEJLESZTŐ!

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: Nyári böngésző – Képkereső-szófejtő

2. Egy kismadár kettőt lép

Egy_kis_madar_kettot_lep_borito

A mondókázást nem lehet elég korán kezdeni! Ahogy Halász Andrea gyermekpszichológus felhívta rá a figyelmét, a mondókák ritmusa, dallama, monotonitása megnyugtatja a legkisebbeket, hiszen felidézi bennük méhen belüli élményeiket: az édesanya szívverésének ritmusosságát, a vér áramlásának monotonitását, kilenc hónapnyi ritmust és dallamot. Tematikus népi mondóka-sorozatunk első válogatásában számoló, kiszámoló-kiolvasó, hintáztató mondókákat gyűjtöttünk össze, amelyek nem csak az önfeledt játékra nyújtanak lehetőséget, de a korai fejlesztésben is pótolhatatlanok.

Egy, megérett a meggy, kettő… Sokan, sokféleképpen tudjuk folytatni a versikét.

A Kárpát-medence különböző tájairól származó rigmusok ismert és még sosem hallott-olvasott sorai tűnnek fel a kötetben, melyet Nagy Diána letisztult és vidám illusztrációi tesznek a legkisebbek számára is azonnal érthetővé és letehetetlenné.

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: Egy kismadár kettőt lép

2. Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep
kicsi-mimi-es-a-nagy-fagyiunnep-5

Miminek névnapja van, és olyan játékot kér ajándékba, aminek mama bizony nem örül. Vajon megkapja azért, amire vágyik? Ezt is megtudjuk Tamás Zsuzsa Kicsi Mimi-sorozatának legújabb kötetéből, ahogyan azt is, mit csinál egy kaszkadőr, mi az a mocsárbani, és hogyan lesz Mimi névnapjából fagyiünnep.

Mimi már nagycsoportba jár, és az élete csupa izgalom. Sakkozni tanul, ovi-suliba készül, és néha azon töri a fejét, hogy mi lesz, ha nagy lesz.

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep

3.  Kicsi Mimi iskolás lesz
Kicsi Mimi iskolas lesz_RGB

Kicsi Mimi azon mesehősök közé tartozik, akikkel múlik az idő. Épp elkezdte az óvodát, amikor megismertük, most pedig mint iskolás nagylánytól veszünk tőle búcsút.

A sorozat hetedik kötetében először az óvodai búcsúztatóra, majd az iskolai évnyitóra készülhetünk együtt Mimivel. A mesék a már megszokott érzékenységgel mutatják be mind a búcsúzást, mind az izgalmakkal teli kezdeteket, és bizonyítják, az ünnepek nemcsak ajándékokról és szép ruhákról szólnak, hanem arról, mi van a szívünkben.

Tamás Zsuzsa legújabb meséi nemcsak a Kicsi Mimi-rajongóknak nyújtanak segítséget, hanem minden, óvodából iskolába lépő kisgyereknek.

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: Kicsi Mimi iskolás lesz

4. Mimi az iskolában
Kicsi Mimi_borito_vegl

Ismered Kicsi Mimit? Netán együtt jártatok óvodába? Vagy most találkoztok először? A már nem is olyan kicsi Mimi megkezdi az iskolát! Tarts vele az első osztályba! Fedezzétek fel együtt, miben különbözik az iskola az óvodától!

Mimi legújabb meséiből megtudhatod, mi az a titkos lesszabály, milyen egy szemvizsgálat, és hogyan lesz ajándék egy „ledolgozós” nap. Érdekel, hogy Mimi focizni vagy rajzolni jár délután? És az, hogy mivel lehet szerepelni a Ki mit tud?-on? És tényleg: ki mit tud? Számtalan kérdés, amivel egy iskolásnak szembe kell néznie.

Tamás Zsuzsa a Kicsi Mimi-sorozatban megszokott érzékenységgel mesél iskolásokat érintő témákról.

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: Mimi az iskolában

5. Hahó, királyfi! Merre vagy?
Haho kiralyfi_boritoHUN

Slyvie Misslin és Amandine Piu interaktív meséje garantáltan leköti az 5-6 éveseket, főleg, hogy a mese folytatásáról ők dönthetnek, az oldalak szélén található piktogrammok segítségével gyorsan és könnyen megtalálják a kiválasztott oldalakat! Mi lehet unalmasabb, mint üldögélni a hercegnői lakosztályban és a mesebeli királyfira várni? Nem sok minden. Rozi és Lujzi is már torkig van a várakozással, ezért útra kel.

De merre induljanak, hogy a királyfi várához érjenek? Merre vezessen az útjuk? Az erdőn át vagy a patak mentén? Belépjenek a sötét barlangba, vagy másszanak fel a domb tetején emelkedő Sárkányvárhoz? Hallgassanak az ismeretlen vadászra, vagy kerüljék el a pókhálós titkos alagutat?

A kis hercegnők útkeresése kalandokkal, veszélyekkel teli, és olykor zsákutcába vezet. Segíts nekik választani a számtalan lehetőség között, és dönts te, amikor ők tanácstalanok! Keressétek meg együtt a szép királyfit! Vagy a csúnyát. Vagy valami egészen mást…

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: Hahó, királyfi! Merre vagy?

6.  Bors Bori – Kémek a strandon

Bors-Bori5_Kemek-a-strandon_Borito_Mi lehet jobb egy olaszországi vakációnál? Csakis egy nyomozós olaszországi vakáció!

Bors Bori és családja a tengerparton kempingezik, és velük tart a kislány legjobb barátnője, Anna, valamint a világ majdnem legjobb nyomozókutyája, Molli. A nyaralás fergetesnek ígérkezik apa első, kempingfőzőn készült konzervebédjéig. A lányokat csak az vigasztalja, hogy találkoznak nyomozócsapatuk másik két tagjával, akik a város luxusszállodájában laknak Dzsasztinnal, a világ tényleg legjobb nyomozókutyájával.

Szükség is lesz rájuk hamarosan, mert a szállodában drága törölközők és fürdőköpenyek tűnnek el. Vajon a recepciós a tolvaj? Vagy a nyári munkára érkezett, lusta kamaszlány? Esetleg a furcsa pincér? Az immár teljes nyomozócsapat újra munkára és kalandra kész!

Bors Bori-sorozatunk ez a része csak izgalmas cselekménynél és képregényes formájánál fogva tökéletes strandolvasmány, de különleges tipográfiai kiemelései miatt önálló olvasók számára is kimondottan ajánlott. A szerző, Ulrike Rylance szinte feltűnés nélkül rejtett el szómagyarazátokat, így az olvasók szórakozva bővíthetik szókincsüket is. A Bors Bori- sorozat köteteit elsősorban a 8+ -os korosztálynak ajánljuk.

A kötetet itt tudjátok 50% kedvezménnyel megrendelni: Bors Bori – Kémek a strandon

 

7.  Mélytengeri mesék

melytengeri-mesekKépzeld el az életet a tengerfelszín alatt! És legeslegalul a tengerfeneket.

A tengerfenéken végeláthatatlan tájak terülnek el, homokdűnékkel fedett síkságok, sűrű rétek, melyeket meleg áramlatok fodroznak, korallokkal és tengerirózsákkal benőtt hegyek, forró vizet lövellő tengeralatti vulkánok. Sziklák, elsüllyedt hajók roncsai, elveszett városok, tűzhányók és mély árkok.

És a legmélyebb árok mélyén, ahova nem jut el napfény, búvár, tengeralattjáró, sőt még japán gyöngyhalász sem – hát ott már egyáltalán nincs semmi. Csak sötét és hideg. Brrrr! Képzeld csak el!

Még ha ez nincs is teljesen így.

Még a legfeketébb és leghidegebb sötétségben is rálelhetünk életre. Ugyanis a legmélyebb árok mélyén él Halancsa, és Kígyurka.

Varázslatos hangulatú mese az óceán mélyéről egy különleges barátságról.

A kötetet itt tudjátok 50% kedvezménnyel megrendelni: Mélytengeri mesék

 

8. Garabonci Gréti táborba megy
Garabonci-Greti_taborba-megy

Bűbájos sorozat kis olvasóknak!

Gréti már nagyon várja a nyári tábort. Amikor a többi gyerek úgy tesz, mintha ő a világon sem lenne, mindent elkövet, hogy beilleszkedjen a társaságba. Először varázslathoz folyamodik, majd úgy dönt, egyenesen rákérdez, miért nem kedvelik őt. Grétit igencsak meglepi a válaszuk… Aztán rájön, hogy némi bátorsággal és bizalommal sok-sok új barátot szerezhet.

Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

A kötetet itt tudjátok  50% kedvezménnyel megrendelni: Garabonci Gréti táborba megy

 

9. A lány, aki csillagász lett

A lany borito_9mmnyomdai-1

Talán nincs is jobb, mint nyári éjszakákon a tiszta, csillagos égboltot kémlelni, a rengeteg csillag között is felismerni a köztük megbújó  csillagképeket. Kertész Edina Balázs Júliáról szóló meséje különösen alkalmas arra, hogy meghozza a kedvet ehhez az elfoglaltsághoz!

Élt egyszer egy kislány, aki a csillagokról álmodott. Folyton az égboltot fürkészte, és kedvenc mitológiai szereplőinek csillagképekbe vetített alakját kereste.

A kislány, Balázs Júlia felnőve az első magyar női csillagász lett. Olyan munkát végzett és olyan felfedezést tett, amilyet korábban egy nőtől nem vártak el.

A Sváb-hegyen, távol a világ zajától, van egy csillagvizsgáló. Egykor itt állt az ország legnagyobb távcsöve, mellyel a hol elhalványuló, hol újra felvillanó csillagokat vizsgálták.

Ebben a csillagvizsgálóban élt egyszer egy tudós csillagász. Egy anya, aki nappal a földi feladatait látta el, de ahogy lement a nap, és feltűntek az éjszakai égen az első fények, visszatalált a gyerekkori álmaihoz.

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: A lány, aki csillagász lett
10. A fiú, aki Varjúvárról álmodott

A_fiu_aki_Varjuvarrol_almodott_boritoBoldizsár Ildikó legújabb meséjében nyomon követhetjük az utolsó magyar polihisztorként is emlegetett Kós Károly egész életét.

Élt egyszer egy kisfiú, aki csoda szép épületekről – lakóházakról, templomokról, tornyokról, iskolákról, múzeumokról álmodott. És egy hatalmas állatkertről, melyben a madarak, a majmok, a szarvasok, a zsiráfok, a kenguruk és a bölények mind-mind a saját szükségleteiknek megfelelő otthonban élhetnek.

Sok-sok év telt el, mire Kós Károly híres építész lett, de talán már kisgyerekként is azért szeretett folyton a természetben barangolni, nézelődni, rajzolni meg festeni, hogy felnőtt korában megvalósíthassa a veleszületett álmait.
A kiváló erdélyi építész, író, grafikus, könyvtervező, szerkesztő, tanár és politikus hitet és szeretetet adott a kortársainak. Minden munkájában szépet és hasznosat alkotott. Élete során sok nehézséggel kellett megküzdenie, de a legreménytelenebb helyzetben is kitartott. Egy olyan korban állt ki az övéi mellett, amelyben nagyon nehéz volt magyarnak maradni.

A kötetet itt tudjátok megrendelni kedvezményes áron: A fiú, aki Varjúvárról álmodott