Évkezdésre hangolódva – 10 könyv, amivel gyerekjáték az évkezdés

Évkezdésre hangolódva – 10 könyv, amivel gyerekjáték az évkezdés


Már csak pár nap és hivatalosan is vége a nyárnak, a nagyobbaknak kezdődik a suli, a kisebbeknek pedig az ovi! Egy új, izgalmas, mozgalmas időszak veszi kezdetét, amelyre könnyebb lélekben ráhangolódni lélekben néhány könyvünkkel.

  1. Mimi az iskolában
    Mimi_az_iskolaban

Ismered Kicsi Mimit? Netán együtt jártatok óvodába? Vagy most találkoztok először? A már nem is olyan kicsi Mimi megkezdi az iskolát! Tarts vele az első osztályba! Fedezzétek fel együtt, miben különbözik az iskola az óvodától!

Mimi legújabb meséiből megtudhatod, mi az a titkos lesszabály, milyen egy szemvizsgálat, és hogyan lesz ajándék egy „ledolgozós” nap. Érdekel, hogy Mimi focizni vagy rajzolni jár délután? És az, hogy mivel lehet szerepelni a Ki mit tud?-on? És tényleg: ki mit tud? Számtalan kérdés, amivel egy iskolásnak szembe kell néznie.
Tamás Zsuzsa a Kicsi Mimi-sorozatban megszokott érzékenységgel mesél iskolásokat érintő témákról.
Mimi az iskolábanFotó: Aranynapok blog

Az Aranynapok blog is elismeréssel nyilatkozott legújabb ajánlójában Mimi az iskolában című kötetünkről:

„A Kicsi Mimi-sorozat kötetei már eddig is segítséget nyújtottak az óvodás élet és az iskolára felkészülés, sőt a nagytesóvá válás során is. A Kicsi Mimi iskolás lesz című rész folytatásaként is értelmezhető Mimi az iskolában már a címében is jelzi, hogy itt nagyobb változásokról van szó, mint eddig, hiszen Mimi már nem kicsi nyuszi többé. Ráadásul a kötet kialakítása, mérete is sokkal felnőttesebb, az előző részek fekvő formátumához képest álló, a könyv gerince és sarkai külön barna kiemelést kaptak, és a címet is könyv- vagy füzetcímkeszerű kiemelés díszíti.”

Arról, hogy miben különbözik a Mimi az iskolában a Kicsi Mimi-sorozattól, arról maga a szerző mesélt egy júniusi interjúban.

Maga a könyv már ránézésre is különbözik az eddigiektől: álló formátuma, terjedelme „nagyoknak” szóló könyvről árulkodik. A mesék most nem két évszaknyi időt ölelnek fel, ahogy eddig az óvodásoknak szóló kötetekben megszokhatták az olvasók, hanem szeptembertől a vakáció kitöréséig tart. Az egész tanéven átívelő történetek őrzik a szokásos „mimis” hangulatot, de természetesen ezúttal iskolásokat foglalkoztató kérdések kerültek terítékre. Az igazán gyötrő kérdések mellett – milyen különórára járjak, ki a legjobb barátom, mit adjak elő a Ki mit tud?-on – helyet kapnak hangulatok is: például az érzés, hogy egy esős nap csak vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz lehet, de semmiképp sem átlagos, vagy hogy amikor hiányzik a padszomszédom, kicsit felborul a világrend.”

Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron itt: Mimi az iskolában

2. Kicsi Mimi iskolás lesz

Kicsi Mimi iskolas lesz__
Kicsi Mimi azon mesehősök közé tartozik, akikkel múlik az idő. Épp elkezdte az óvodát, amikor megismertük, most pedig mint iskolás nagylánytól veszünk tőle búcsút.
A sorozat hetedik kötetében először az óvodai búcsúztatóra, majd az iskolai évnyitóra készülhetünk együtt Mimivel. A mesék a már megszokott érzékenységgel mutatják be mind a búcsúzást, mind az izgalmakkal teli kezdeteket, és bizonyítják, az ünnepek nemcsak ajándékokról és szép ruhákról szólnak, hanem arról, mi van a szívünkben.
Tamás Zsuzsa legújabb meséi nemcsak a Kicsi Mimi-rajongóknak nyújtanak segítséget, hanem minden, óvodából iskolába lépő kisgyereknek.

A szerző pedig így mesélt a vele készített interjúban arról, hogy hogyan készülődnek kislányával a suli első napjára minden év elején.

„A lányommal igyekszem örömtelivé varázsolni a készülődést. Végül is együtt menni a papír-írószerboltba, együtt válogatni a füzeteket, otthon szépen felcímkézni őket: tényleg jó móka, a tárgyi javakon túl a közösen töltött idő élménye.”

Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron itt: Kicsi Mimi iskolás lesz

3. Kicsi Mimi és a Kökény ovi
Kicsi Mimi_es_a_Kökeny_oviKicsi Mimi nagy változások elé néz. Nyuszimama úgy véli, kinőtték a régi üregüket, el kell költözniük, ráadásul itt az ideje, hogy Mimi elkezdjen óvodába járni. Mimi egyáltalán nem örül. Mi lesz a mohafiguráival, a gesztenyebabáival és az ágyikójával? És miért kell óvodába mennie, amikor legszívesebben otthon maradna a mamával? Tamás Zsuzsa író ezúttal két kedves mesével fordul a kisebbekhez, akik talán éppen hasonlóan nagy változások előtt állnak.

Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron itt: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

4. Őszi böngésző
őszi böngésző_naphegy_kiado

A képeskönyv végtelen számú mese lehetőségét rejti magában, bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A képek mindegyikén egy-egy új helyszín tárul a szemünk elé a társasháztól, a falusi környezeten át, a kisváros főteréig, és még sorolhatnánk. A szereplők életében mindig történik valami. Sok közöttük a visszatérő karakter, akiknek a kalandjait egy könyvön belül is, de akár a négyrészes sorozat egészén át is nyomon követhetjük. A jelenetek mindig az évszaknak megfelelőek, így a sorozatnak ebben az őszi részében sütőtök fesztiválra készülnek az emberek, hullanak a falevelek, készül a sült gesztenye, és éppen szüreti bál zajlik a főtéren. Nincs is annál kellemesebb, mint amikor egy gyermek órákon át hasal egy képeskönyv fölött, és lankadatlan kíváncsisággal böngészi a képeket, melyeken rengeteg ismerős dolgot, és még több újdonságot fedezhet fel minden egyes alkalommal. Az alkotóművész sok kedves, humoros történetet rejt el gondosan megrajzolt, részletgazdag képein. Rotraut Susanne Berner korunk egyik legnépszerűbb és legelismertebb gyermekkönyv-illusztrátora.

Rendeld elő a könyvet 30% kedvezménnyel itt: Őszi böngésző

5. Őszi böngésző – Képkereső-szófejtő
őszi böngésző_képkereső_szófejtő_naphegy_kiadó

Varázslatos őszi sétára invitál a megújult Őszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.

Az őszi szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak:
Szabadidős tevékenységek
Kert
Vasútállomás
Cirkusz
Benzinkút
Öltözék
Bevásárlás
Őszi ünnepek

Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron itt: Őszi böngésző – Képkereső szófejtő

A LEGJOBB JÁTÉKOS SZÓKINCSFEJLESZTŐ!

6. Pierre, a labirintusnyomozó – Az égi várkastély titka
Pierre_3_Az_égi_várkastély_titka_naphegy_kiadóPierre-ről, a labirintusnyomozóról szóló sorozatunk harmadik részében talán még az előző két résznél is lenyűgözőbb vizuális élménnyel ajándékozta meg az olvasókat a tervezőcsapat: Hiro Kamigaki és az IC4DESIGN stúdió. A nagy formátumú könyvben a kalandok és megoldásra váró rejtélyek mellett ezúttal is aprólékosan kidolgozott részletek, vibrálóan színes és izgalmas oldalak váltakoznak. Pierre és Carmen Lagúnavárosba érkeznek, hogy részt vegyenek a karneválon, és megtekintsék a világhírű Labirintustojást. Hamarosan rájönnek azonban, hogy nincs minden rendben a városban: egy titkos szervezet összeesküvést sző, hogy ellopja a legendás tojást, és azáltal mindent útvesztők átláthatatlan szövevényévé változtasson. Segítsetek nyomozóinknak odatalálni az Égi várkastélyba, mielőtt kifutnak az időből! Tartsatok Pierre-rel a különféle labirintusokon át – gyalogosan, gondolán, versenyautóval és léghajóval –, keressétek meg az elrejtett tárgyakat, oldjátok meg a rejtélyes feladványokat, és akadályozzátok meg, hogy a Labirintustojás rossz kezekbe kerüljön!

Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron itt: Pierre 3. A labirintusnyomozó – Az égi várkastély titka

7. A lány, aki szavakkal varázsolt
A lány, aki szavakkal varázsolt_Szabó Magda_naphegy_kiadó

Kertész Edina életrajzi-sorozatunk legfrissebb kötetében Hugonnai Vilma első magyar orvosnő és Balázs Júlia első magyar női csillagász kalandos és példamutató élete után most Szabó Magda írónő életét meséli el a kisebbeknek.

Élt egyszer egy kislány, aki előtt egy könyvet lapozgatva megnyílt egy szavakból épülő varázslatos világ. Szabó Magda azonnal tudta, hogy ebben a világban van az igazi helye.
A kislány mielőbb olvasni és írni akart, hogy a valóság az ő képzeletbeli világához és az álmaihoz igazodjon. A valóság azonban, amelyben felnőtt, majd gyerekeket tanított, regényeket, verseket és színdarabokat írt, nehezen igazodott, és sok-sok évnek kellett eltelnie addig, míg végre azt és úgy és annak és arról írhatott Szabó Magda, amit, ahogyan, akinek és amiről akart.

Könyveit ma a világ több mint negyven nyelvén olvassák.

Tervezett megjelenés: 2020.szeptember 10.

Életrajzi-sorozatunk legfrissebb része már előrendelhető 30% kedvezménnyel itt: A lány, aki szavakkal varázsolt

8. A fiú, aki Varjúvárról álmodott
Fiu-aki-varjuvarat-epitett_01-48(6).inddBoldizsár Ildikó meseterapeuta gyönyörű meséjéből megismerhetjük a „Kalotaszegi ezermester”, Kós Károly izgalmas életét, aki valóban érdemes arra, hogy példaként álljon a gyerekek előtt. Nem csupán a budapesti Állatkert India ősi emlékeit idéző, szecessziós ízlésű bejárati kupoláját köszönhetjük neki, hanem századunk egyik legszebb magyar történelmi regényét, Az országépítőt, drámairodalmunk egyik legkimagaslóbb kompozícióját, a Budai Nagy Antalt is. Ám az építészeten és irodalmon kívül mesteri fokon értett a festő- és grafikusművészethez, művészettörténethez, néprajztudományhoz, vezetett könyvkiadót, szerkesztett nagy hatású folyóiratot, sőt országgyűlési képviselő is volt, Erdély lelkének és társadalmi valóságának legjobb értője. Példás családapa, családja jóllétéért és boldogságáért mindent elkövető, felelős családfő volt, aki szívén viselte országa-nemzete sorsát is.
„Kalotaszegi ezermester” – így emlegették őt mindenütt, s ez a kis életrajzi kötet méltó emléket állít neki, a fiúnak, aki nem csak álmodozott, hanem minden tervét valóra is váltotta. Kilencvennégy év állt rendelkezésére mindehhez, s a fél íves könyvecske ezt a kilencvennégy esztendőt mutatja be gyerekek számára is érthető nyelven, izgalmas és érdekes epizódokat válogatva az „országépítő” életrajzából.

Nézzetek és hallgassatok meg egy részletet a meséből Youtube csatornánkon itt:  A fiú, aki Varjúvárról álmodott

Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron itt: A fiú, aki Varjúvárról álmodott

9. Bors Bori – Káosz a suliban
Bors-Bori_Kaosz-a-suliban_naphegy_kiadó

Hadd mutassuk be nektek Bors Borit, a tízéves, elképesztően vagány kislányt, aki úgy dönt: nyomozó lesz. Ő és csapata sosem pihen, hiszen mindig és mindenhol akad egy felderítésre váró rejtély! Bors Bori vagány karakterével már önmagában is rendkívül könnyű azonosulni, de a kinyomozásra váró rejtélyek, izgalmas kalandok mellett a dinamikus, képregényszerű rajzok, különleges tipográfiai kiemelések is nagy mértékben elősegítik az olvasók figyelmének lekötését.

Bori iskolája tehetségkutatót rendez. Nagy a tét: a győztes csapat bekerülhet a tévébe. A gyerekek izgatottan készülődnek, de az összes produkció balul sül el: a tornászlányok dressze elszakad, a matekzseni Rudi patkány kiszabadul a ketrecéből, a bűvész nyula eltűnik, kettétörik a varázsasztal, és minden bemutató alatt buta dalocska szólal meg.
Bori és barátnői Dzsasztin nyomozókutyát szerették volna próbára tenni a fellépésükön, de az élet máris igazi nyomozói feladatot kínál nekik. Vajon ki akarja tönkretenni a Ki mit tud?-ot és megakadályozni az iskola tévés szereplését?

Rendeld meg a könyvet 50% kedvezménnyel itt: Bors Bori – Káosz a suliban

10. Bors Bori – Kirándul az osztály
Bors-Bori6_Kirandul-az-osztaly_001-144(6).indd

Bors Boriék egy várba utaznak mobilmentes osztálykirándulásra. Sajnos a bések is velük tartanak, és még sajnálatosabb, hogy a kutyák viszont nem.
Az unalmasnak ígérkező kirándulás izgalmasan indul, amikor a várkapu magától kinyílik, majd még izgalmasabbá válik, amikor az osztály fele eltűnik. A kísértetjárta várban furcsa üzenet jelenik meg a falon, ám Bori és barátnői nem hisznek a szellemekben. A nyomozásban annál inkább!

Rendeld meg a könyvet 50% kedvezménnyel itt: Bors Bori – Kirándul az osztály

 

 

További újdonságokért és információért kövessétek Facebook oldalunkat: Naphegy Kiadó