Karácsonyi könyvajánló 1. rész

Karácsonyi könyvajánló 1. rész


Idén is összegyűjtöttük nektek azokat a karácsonyi könyveket, amelyek nem csak a fa alatt mutatnak szuperül, de akár már az ünnepek előtt is érdemes beszerezni őket, hogy összebújva, bekuckózva hangolódhassatok a karácsonyra! Szemezgessetek varázslatos karácsonyi könyveink közül. Ha kérdésetek van, vagy személyre szóló ajánlást szeretnétek kérni, írjatok az info@naphegykiado.hu címre, és mi segítünk kiválasztani a tökéletes karácsonyi ajándékot!

1. Kicsi Mimi karácsonya

Kicsi Mimi karacsonya_borito_1

Közeledik a karácsony, nagy az izgalom az Öreg Tölgy aljában. Mi is részesei lehetünk az ünnepi készülődésnek, és láthatjuk, hogy Mimiéknél a karácsony nemcsak az ajándékokról, hanem az együttlétről és a gondoskodásról is szól. Közösen sütik a mézeskalácsot, együtt takarítanak, és visznek egy kis meleget azoknak, akik fáznának karácsony éjjel.
A mézeskalács illatú karácsony után aztán eljön a vidám farsangi mulatság, mi pedig megtudjuk, hogy nem minden lovag lovagias, és a lányok is lehetnek kalózok.
Tamás Zsuzsa legújabb Mimi-kötetében üdítően más hangon mesél a karácsonyról, mint amit megszoktunk, és egyszerűen, de nagy érzékenységgel beszél nehéz kérdésekről.

3+

Rendeld meg itt: Kicsi Mimi karácsonya

2. Mackó karácsonyi böngészője
Macko-karacsonyi-bongeszoje

Mackó imádja az ünnepeket, főképp a karácsonyt. Szeretné minden barátját vendégül látni, de az előkészületek fárasztóbbak, mint gondolta. Segítesz neki? Meg kell keresnie az elveszett ajándékot, hogy becsomagolhassa, a karácsonyi gyertyát és csillagot, majd a vendégfogadásra szánt nyalókát is be kell szereznie, a tortát és az aprósüteményeket pedig gondosan kiválogatnia. Mackóhoz minden barátja ellátogatott karácsony este, de a vendégfogadás csak a te segítségeddel sikerülhetett!
Izgalmas képrejtvények és grafikus feladványok várnak megoldásra a magyar szerző első kötetében. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt lefoglaló rejtvényes böngészők rendkívüli képi világgal és fejtörőkkel szórakoztatják az egész családot.

4+

Rendeld meg itt: Mackó karácsonyi böngészője

3. 24 karácsonyi mese
24_Karacsony_borito

Ez a varázslatos mesegyűjtemény egy igazi karácsonyváró különlegesség, amely mint egy adventi naptár, minden napra tartogat egy kedves mesét. Karácsony közeledtével bármi megtörténhet. Manó nagyapó az öreg tölgyfa tövében üldögélve az unokáinak mesél. Mesél arról, hogy Holle anyó havas tájat varázsol a földre, Hópelyhecskét a szülői vágyakozás igazi, hús-vér kislánnyá változtatja, s a jótettek elnyerik jutalmukat. És mesél a távoli Betlehem szegényes istállójáról, melyet az erdők-mezők állatai tesznek a Gyermek fogadására méltó hellyé.
24 klasszikus karácsonyi történet a csodavárásról és a beteljesülésről.

5+

Rendeld meg itt: 24 karácsonyi mese

4. Reszkessetek betörők
reszkessetek betörők

Nincs karácsony Reszkessetek betörők nélkül! A nyolcéves Kevin McCallister azt kívánja, bárcsak eltűnne a családja. Sosem gondolta volna, hogy a kívánsága valóra válik! Az ismert és szeretett film képeskönyv adaptációja az egész családnak szól. Kevin története mindenkit elragad: hogyan birkózik meg a két gazfickóval, akik be akarnak törni a házba, és visszatér-e a családja karácsonyra?

Rendeld meg itt: Reszkessetek, betörők!

8+

5. Bors Bori – A karácsonyfarablás
Bors-Bori4_A-karacsonyfarablas

Bors Bori és nyomozócsapata a sorozat karácsonyi részében is fergetesen vicces kalandokba keveredik! Az első eltűnt fenyőfa még nem kelt gyanút. Talán a második sem. De miután leég egy egész fenyőfatelep, egy másikat pedig ritka betegség támad meg, Bors Bori és detektívcsapata már biztos abban, hogy sorozat-fenyőpusztító fenyegeti a békés adventi készülődést.
Az iskolai adventi naptárban fogyatkoznak a meglepetések: közeledik a karácsony. De elképzelhető az ünnep karácsonyfa nélkül? Boriék nyomozásba kezdenek, hogy mindannyian fenyőillatban ünnepelhessenek.

Rendeld meg itt: Bors Bori – A karácsonyfarablás

+8

6. Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés

Garabonci-Greti_es_a_karacsonyi_meglepetes_borito

Mindjárt itt a karácsony! Gréti, a bűbájos kis boszorkány izgatottan várja, mert imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. Csak akkor romlik el a kedve, amikor elveszíti az anyukája különleges varázskarkötőjét. A karkötő végül megkerül, de igen rossz állapotban. A kislány kénytelen ismét bűbájhoz folyamodni, de ezúttal semmi sem sikerül. Lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának?
Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

Rendeld meg itt: Garabonci Gréti  és a karácsonyi meglepetés

7+

7. Biblia – A legszebb történetek gyerekeknek

Biblia_Borito_

Heinz Janisch osztrák gyermekkönyvíró 12 ószövetségi és 20 újszövetségi történetet fogalmaz át irodalmi nyelven és irodalmi igényességgel. 2010-ben megkapta a Német Püspöki Konferencia Katolikus Gyermek- és ifjúsági Könyvek díját. A fordítás Abrudán Katalin műfordító munkája, mely a Szent István Társulat Biblia-kiadásán alapul.

Rendeld meg itt: Biblia – A legszebb történetek gyerekeknek

8+

8. Csodadolgok

Csodadolgok_borito

Csodadolgok földön és égen, levegőben és szárazföldön, valóságban és álomvilágban – csak a gyerekek fantáziája tükrözheti vissza mindazt a csodát, amit a szépirodalom mesterei az olvasók elé tárnak. A hat világhírű író újrafordított művében – A kis Makranc, Diótörő, Canterville kísértete, Háromkirályok ajándéka, A haza megmentői, Hogyan lett púpos a teve – az emberek és az állatok világának számtalan csodálatos pillanata elevenedik meg. A kötet két gyönyörű és klasszikus karácsonyi történetet is tartalmaz.

8+