Karácsonyi könyvajánló 2. rész

Karácsonyi könyvajánló 2. rész


Előző ajánlónkban csupa olyan kötetet mutattunk nektek, amelyekkel a sötét decemberi délutánokon bekuckózva, összebújva hangolódhattok az év legszebb napjára. Karácsonyi könyvajánlónk második részében most csupa olyan könyvet hoztunk nektek, amelyek nemcsak tökéletesen mutatnak a fa alatt, de interaktív mivoltuknál fogva remekül megragadják a kisebbek figyelmét, akár hosszú órákon át elveszhetnek részletgazdag böngészőinkben, varázslatos térképeken kísérhetik klasszikus mesék főszereplőinek útját, vagy kedvük szerint alakíthatják a mesét. Ezek a könyvek segítenek abban, hogy a téli szünet idén is minél varázslatosabban teljen!

Ha az ajándékválasztáshoz személyre szabott tanácsra lenne szükségetek, írjatok nekünk az info@naphegykiado.hu email címre!

 

1. Téli böngésző

teli_bongeszo

A kicsiknek tökéletes választás a Téli böngésző, mivel a képeskönyv végtelen számú mese lehetőségét rejti magában, bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A képek mindegyikén egy-egy új helyszín tárul a szemünk elé a társasháztól, a falusi környezeten át, a kisváros főteréig, és még sorolhatnánk. A szereplők életében mindig történik valami. Sok közöttük a visszatérő karakter, akiknek a kalandjait egy könyvön belül is, de akár a négyrészes sorozat egészén át is nyomon követhetjük. A jelenetek mindig az évszaknak megfelelőek, így a sorozatnak ebben a téli részében korcsolyázó, szánkózó gyerekeket látunk, adventi koszorúk díszítik a lakásokat, és karácsonyi vásár zajlik a főtéren. Nincs is annál kellemesebb, mint amikor egy gyermek órákon át hasal egy képeskönyv fölött, és lankadatlan kíváncsisággal böngészi a képeket, melyeken rengeteg ismerős dolgot, és még több újdonságot fedezhet fel minden egyes alkalommal. Az alkotóművész sok kedves, humoros történetet rejt el gondosan megrajzolt, részletgazdag képein. Rotraut Susanne Berner korunk egyik legnépszerűbb és legelismertebb gyermekkönyv-illusztrátora.

1+

Rendeld meg itt kedvezményes áron: Téli böngésző

2.Téli böngésző – Képkereső-szófejtő

Téli képkereső szófejtő

A Téli böngésző továbbfejlesztett változatával játékosan fejleszthető a kisebbek szókincse, akik az apró részleteket böngészve sajátíthatnak el új szavakat. Varázslatos téli sétára invitál a megújult Téli böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.

A téli szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak:

Szabadidős tevékenységek
Kultúra
Karácsony
Öltözék
Helyváltoztatás

1+

Rendeld meg kedvezményes áron: Téli böngésző – Képkereső-szófejtő

3. Mackó karácsonyi böngészője

Macko-karacsonyi-bongeszojeMackó imádja az ünnepeket, főképp a karácsonyt. Szeretné minden barátját vendégül látni, de az előkészületek fárasztóbbak, mint gondolta. Segítesz neki? Meg kell keresnie az elveszett ajándékot, hogy becsomagolhassa, a karácsonyi gyertyát és csillagot, majd a vendégfogadásra szánt nyalókát is be kell szereznie, a tortát és az aprósüteményeket pedig gondosan kiválogatnia.

Mackóhoz minden barátja ellátogatott karácsony este, de a vendégfogadás csak a te segítségeddel sikerülhetett!

Izgalmas képrejtvények és grafikus feladványok várnak megoldásra a magyar szerző első kötetében. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt lefoglaló rejtvényes böngészők rendkívüli képi világgal és fejtörőkkel szórakoztatják az egész családot.

 

Olvass bele itt: Mackó karácsonyi böngészője

4+

Rendeld meg kedvezményes áron: Mackó karácsonyi böngészője

4. Hahó, királyfi! Merre vagy?

Haho kiralyfi_boritoHUNMi lehet unalmasabb, mint üldögélni a hercegnői lakosztályban és a mesebeli királyfira várni? Nem sok minden. Rozi és Lujzi is már torkig van a várakozással, ezért útra kel.

De merre induljanak, hogy a királyfi várához érjenek? Merre vezessen az útjuk? Az erdőn át vagy a patak mentén? Belépjenek a sötét barlangba, vagy másszanak fel a domb tetején emelkedő Sárkányvárhoz? Hallgassanak az ismeretlen vadászra, vagy kerüljék el a pókhálós titkos alagutat?

A kis hercegnők útkeresése kalandokkal, veszélyekkel teli, és olykor zsákutcába vezet. Segíts nekik választani a számtalan lehetőség között, és dönts te, amikor ők tanácstalanok! Keressétek meg együtt a szép királyfit! Vagy a csúnyát. Vagy valami egészen mást…

4+

Rendeld meg kedvezményes áron: Hahó, királyfi! Merre vagy?

5. Pierre, a labirintusnyomozó I. – A Labirintustorony rejtélye

pierre-a-labirintusnyomozoMr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!

Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et.

Segíts nekik, mielőtt lejár az idő!

Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

9+

Rendeld meg kedvezményes áron: Pierre, a labirintusnyomozó – A Labirintustorony rejtélye

6. Pierre, a labirintusnyomozó II. – Az ellopott Útvesztőkő nyomában

pierre-az-ellopott-utvesztoko-nyomaban
Pierre, a labirintusnyomozó új ügyön dolgozik.

Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. Segítsetek Pierre-nek és a barátnőjének, Carmennek megtalálni a kiutat az útvesztőkből, és megállítani Mr. X-et, amíg nem késő!

Keressétek meg az utat a fantasztikus labirintusokban, találjátok meg az elrejtett nyomokat, és oldjátok meg a feladványokat, hogy megmentsétek a várost!

9+

Rendeld meg kedvezményes áron: Pierre, a labirintusnyomozó II. – Az ellopott Útvesztőkő nyomában

7. Pierre, a labirintusnyomozó III. – Az égi várkastély titka
Pierre 3. borito_
Pierre és Carmen Lagúnavárosba érkeznek, hogy részt vegyenek a karneválon, és megtekintsék a világhírű Labirintustojást. Hamarosan rájönnek azonban, hogy nincs minden rendben a városban: egy titkos szervezet összeesküvést sző, hogy ellopja a legendá s tojást, és azáltal mindent útvesztők átláthatatlan szövevényévé változtasson. Segítsetek nyomozóinknak odatalálni az Égi várkastélyba, mielőtt kifutnak az időből! Tartsatok Pierre-rel a különféle labirintusokon át – gyalogosan, gondolán, versenyautóval és léghajóval –, keressétek meg az elrejtett tárgyakat, oldjátok meg a rejtélyes feladványokat, és akadályozzátok meg, hogy a Labirintustojás rossz kezekbe kerüljön!

9+

Rendeld meg kedvezményes áron: Pierre, a labirintusnyomozó III. – Az égi várkastély titka

 

+1: Meseatlasz


meseatlasz_borito-
A képzelet szárnyán repülni a lehető legjobb ezen a világon, de most próbáljátok felhasználni a mesés barangoláshoz a könyvben található térképeket! Végigkalauzolhatjátok rajtuk a kedvenc szereplőiteket, de kitalálhattok hozzájuk egészen más történeteket és befejezést is!

Nos, mire vártok? Indulhat a repülés!

Olvassatok el egy mesét, aztán nézzétek meg a térképet! De ne siessetek, mert számtalan elrejtett részlet vár felfedezésre, mielőtt visszatérnétek a földre…

Rendeld meg kedvezményes áron: Meseatlasz